Денісова просить Москалькову посприяти лікуванню Бекірова

Денісова просить Москалькову посприяти лікуванню Бекірова

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової із закликом посприяти забезпеченню політв'язня Едема Бекірова повноцінним лікуванням, відповідно до лікарських рекомендацій.

Про це Денісова повідомила на своїй сторінці у Facebook.

“Шановна Тетяно Миколаївно! В черговий раз звертаюся до вас у зв‘язку із надходженням інформації про тяжкий стан здоров’я громадянина України Едема Бекірова”, - йдеться в оприлюдненому Денісовою зверненні до Москалькової.

Український омбудсмен зазначила, що у телефонній розмові Москалькова повідомила їй, що Бекірова переведуть до Сімферопольської лікарні імені Семашка на медичне обстеження та лікування, яке буде тривати два тижні. Але, за словами Денісової, замість цього Бекірова через три дні повернули до спецблоку Сімферопольського СІЗО.

Читайте також: Денісова просить комітет РЄ проти катувань допомогти політв'язню Грибу

“За словами адвоката, який відвідав політв’язня сьогодні (23 січня 2019 року), кримському татарину дійсно стало значно гірше. Відсутні результати медичного обстеження, якого так потребує хворий. Це означає, що Едему не надається кваліфіковане та ефективне медичне лікування. Саме тому я звертаюся до вас і наполегливо прошу надати Едему Бекірову та його адвокатам копію медичного висновку та сприяти забезпеченню громадянина України повноцінним лікуванням, відповідно до лікарських рекомендацій”, - наголосила український омбудсмен.

Як повідомлялося, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова було затримано російськими силовиками на в'їзді до Криму вранці 12 грудня 2018 року. Він прямував до окупованого Криму провідати 78-річну матір.

Бекірова звинуватили у зберіганні і передачі "секретному свідкові" 14 кілограмів боєприпасів і зброї.

13 грудня щодо активіста "суд" обрав запобіжний захід - утримання під вартою в СІЗО до 11 лютого.

Рідні Бекірова повідомили про загрозу його життю. Відомо, що в активіста, інваліда першої групи, - цукровий діабет і ампутована нога, через що необхідно постійно робити перев'язки.

23 січня голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров заявив, що в окупованому Криму різко погіршився стан здоров'я політв'язня Едема Бекірова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-