ФСБ спробує вибити свідчення з Бекірова - глава Генічеської РДА

ФСБ спробує вибити свідчення з Бекірова - глава Генічеської РДА

Укрінформ
Російська ФСБ намагатиметься вибити з ув'язненого в окупованому Криму Едема Бекірова неіснуючі свідчення на його дружину, яка працює заступником голови РДА прикордонного з Кримом Генічеського району.

Таке переконання у коментарі кореспонденту Укрінформу висловив у четвер голова Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов.

"Забрати до катівень інваліда, хвору людину у такому стані - це просто злочин. Ну які претензії можуть бути до такої людини? Я думаю, що це зроблено з метою або спровокувати дружину (Гульнару Бекірову - ред.), мого заступника, або в цілому зібрати якусь недостовірну інформацію і розповсюдити її через ЗМІ у тій же Росії, або через Інтернет. Бекірова хочуть зламати, щоб вибити якісь неіснуючі свідчення на дружину, на прикордонні адміністрації, і так далі. Не знаю, яку саме мету вони переслідують, але думаю, що це пов'язано, швидше за все, з адміністративною роботою", - сказав Воробйов.

Він зазначив, що кілька місяців тому Едем Бекіров офіційно був у Криму, відвідував там могилу батька. І до нього у нинішньої "влади" Криму та російських спецслужб тоді не було жодних претензій: він спокійно, безперешкодно в'їхав на півострів і так само виїхав з нього, сказав Воробйов, наголосивши, що арешт Бекірова у Криму переходить усі межі блюзнірства. "Вони навіть до його речей не підійшли - хоч би у рамках пристойності підійшли і оглянули речі, і вже тоді сказали, що він щось перевозить. Вони не заморочуються над тим, що треба хоч якісь докази. Мовляв, він віз 12 кілограмів тротилу - та він більше 5 кілограмів підняти не може, у нього ребра розрізані, крім того, що немає ноги і так далі", - наголосив голова РДА.

Воробйов зазначив, що Гульнара Бекірова як передчувала, що з чоловіком в окупованому Криму може трапитись щось недобре і відмовляла його від цієї поїздки. Проте Бекіров відповів, що відчуває, що жити йому залишилося недовго, і він хоче побачити матір, після чого викликав таксі і поїхав у Крим, розповів Воробйов. Проте назад таксі повернулося лише з речами, які Бекіров взяв із собою, додав він.

Читайте також: Дочка Бекірова закликала взяти участь у мітингу на його підтримку

Як повідомляв Укрінформ, 12 грудня 2018 року близько 8.30 на в'їзді до окупованого Крим з боку Чонгара під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами, був затриманий громадянин України, житель селища Новоолексіївка Херсонської області Едем Бекіров. Він прямував у Крим до 78-річної матері. 13 грудня щодо Бекірова "суд" обрав запобіжний захід - утримання під вартою в СІЗО до 11 лютого. Його звинуватили у зберіганні й передачі "секретному" свідкові 14 кг боєприпасів та зброї.

Бекіров - інвалід першої групи.

США та ЄС закликали Росію звільнити Едема Бекірова.

2 січня 2019 року Гульнара Бекірова, дружина Едема Бекірова, оприлюднила на своїй сторінці у Facebook звернення, в якому просить українську та світову спільноту допомогти врятувати її чоловіка. За її словами, для Едема Бекірова, як для хворої людини, відсутність лікування, динамічного спостереження з обов'язковим контролем результатів лабораторних аналізів та корекції лікування існує високий ризик загрози життю. Утримання його у в'язниці, додала Бекірова, означає для нього фактичний смертний вирок.

4 січня у смт Новоолексіївка Генічеського району відбудеться мітинг на підтримку ув'язненого у Криму Бекірова.

Фото: khersonline.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-