Дочка Бекірова закликала взяти участь у мітингу на його підтримку

Дочка Бекірова закликала взяти участь у мітингу на його підтримку

Політв’язні
Укрінформ
Минуло рівно три тижні, як заарештований в окупованому Криму Едем Бекіров, що страждає на кілька важких захворювань, знаходиться в жахливих умовах спецблоку сімферопольського СІЗО. Дочка Бекирова закликала всіх небайдужих вийти на мітинг на підтримку її батька.

Заклик вона оприлюднила на своїй сторінці у Facebook.

"Оголошення. 4 січня 2019 року об 11.30 у смт Новоолексіївка Генічеського району на площі біля Мечеті відбудеться мітинг на підтримку мешканця Новоолексіївки Едема Бекірова. Запрошуємо до участі представників громадськості, політичних сил та партій, усіх небайдужих до долі громадського активіста нашого району", — написала Бекірова.

За її словами, сьогодні надійшла інформація з Криму про те, що до Бекірова в СІЗО не доходять передачі.

"Під питанням залишається і то, надають йому медичну допомогу та належний догляд, яких він потребує щодня", — заявила донька активіста.

"Я не можу передати стану дочки яка не може заїхати на територію Криму і зробити все залежне від мене! Тому я звертаюся до громадськості і людей, які компетентні в цьому питанні! Допоможіть врятувати мого батька", — написала вона.

Як повідомляв Укрінформ, 12 грудня 2018 року близько 8.30 на в'їзді до окупованого Криму з боку Чонгара під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами був затриманий громадянин України, житель селища Новоолексіївка Херсонської області Едем Бекіров. Він прямував до Криму до 78-річної матері. 13 грудня щодо Бекірова "суд" обрав запобіжний захід — утримання під вартою в СІЗО до 11 лютого. Його звинуватили у зберіганні й передачі "секретному" свідкові 14 кг боєприпасів та зброї.

Читайте також: Односельці Бекірова проведуть мітинг на підтримку політв'язня

В червер представник Уповноваженого з дотримання прав жителів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Ісмаїл Халіков у Генічеську зустрівся із Гульнарою Бекіровою, дружиною Едема Бекірова, ув’язненого в Криму.

Бекіров — інвалід першої групи.

США та ЄС закликали Росію звільнити Едема Бекірова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-