Крим можливо повернути на базі Будапештського меморандуму - Джемілєв

Крим можливо повернути на базі Будапештського меморандуму - Джемілєв

Укрінформ
У процесі деокупації Криму наступною метою стане створення платформи для повернення півострова на базі Будапештського меморандуму.

Про це народний депутат України Мустафа Джемілєв сказав в інтерв'ю Укрінформу .

«Наша наступна мета - створення платформи для повернення Криму на базі Будапештського меморандуму. Будемо продовжувати роботу в цьому напрямі », - сказав лідер кримськотатарського народу.

За його словами, це питання вже порушуватися в розмові з американськими конгресменами: «Вони знаходять такий підхід розумним і запропонували направити їм наше звернення, а також іншим країнам - підписантам Будапештського меморандуму, в т.ч. Китаю і Франції, попри те, що вони приєдналися пізніше ».

Політик ще раз нагадав про положення Будапештського меморандуму.

Читайте також: Ердоган доручив МЗС порушити питання про вільний прохід Керченською протокою - Джемілєв

«Адже в меморандумі чітко говориться, що в обмін на відмову від ядерної зброї нам гарантують територіальну цілісність і безпеку. Де ці гарантії? Росія, як і передбачалося, категорично відкидає створення такої платформи. Це не так важливо. Нехай спочатку вони відмовляються, не беруть участі, але нехай така платформа існує. І якщо будуть прийняті досить жорсткі санкції, думаю, Росія поступиться », - переконаний Джемілєв.

Він так само зазначив, що не раз говорив: окупації Криму могло і не статися, якби на окупацію Росією частини території Грузії свого часу відреагували подібним чином.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-