Книгу Семени про окупацію Криму переклали англійською

Книгу Семени про окупацію Криму переклали англійською

Політв’язні
Укрінформ
Книгу українського журналіста, незаконно засудженого в окупованому РФ Криму, Миколи Семени "Кримський репортаж" (хроніки окупації Криму 2014-2016 рр.) за підтримки МІП опублікували англійською.

Про це повідомляє прес-служба МІП.

"Перекласти збірку публікацій відомого кримського журналіста Миколи Семени англійською мовою було моїм особистим зобов’язанням, яке я взяв перед ним та Мустафою Джемілєвим під час презентації книги наприкінці минулого року. Для мене було принциповим, аби ця книга, завдяки якій світ дізнається про окупацію Криму та її наслідки, вийшла цього року. Це ще одна книга серед інших підтриманих МІП, мета яких одна - повернення Криму», - зазначив міністр інформаційної політики України Юрій Стець.

Презентація англомовної версії книги Семени запланована на початок 2019 року.

Як повідомлялося, 22 вересня 2017 року, підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя, оголосив вирок автору "Радіо Свобода" і "Крим.Реалії" Семені. Тоді журналісту призначили покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном у три роки і забороною займатися публічною діяльністю. Згодом суд пом’якшив вирок журналісту в частині додаткового покарання – зменшив строк заборони займатися публічною діяльністю з трьох років до двох.

Читайте також: У Києві презентували книгу про Сенцова англійською

21 грудня 2017 року в Кримському домі було презентовано книгу Семени "Кримський репортаж" (хроніки окупації Криму 2014-2016 рр.), виданої за підтримки МІП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-