Клиха тримали у лікарні близько тижня, діагноз досі невідомий

Клиха тримали у лікарні близько тижня, діагноз досі невідомий

Політв’язні
Укрінформ
За інформацією російської правозахисниці Тетяни Щур, український політв'язень у Росії Станіслав Клих пробув у лікарні в Челябінську 5-6 днів, результати його обстеження наразі не відомі.

Про це правозахисниця розповіла кореспондентові Укрінформу.

«Декілька слів про Станіслава Клиха. Його було направлено до лікарні в Челябінську 6 грудня. А вже 11 грудня - етапували назад до в'язниці. Тож наш адвокат у ЛПЗ (лікувально-профілактичному закладі, - ред.) його вже не застав. Що стало причиною відправлення і який його стан на сьогодні, наскільки обгрунтовані його скарги, що стали відомі з листа московській учасниці пікету Марії Рябіковій, поки що сказати не можу. Намагаємося щось прояснити, можливо, днями вдасться», - сказала Щур.

Як повідомлялося, український політв'язень Кремля Станіслав Клих у середині грудня написав листа російській активістці Марії Рябіковій, в якому розповів про критичну ситуацію з його здоров'ям (за словами Клиха, підозри на гангрену і рак), у зв'язку з чим його переводили з місця відбування покарання у Верхньоуральську до лікарні обласного центру Челябінська.

Читайте також: Клих не бачив сім’ю протягом п’яти років – посольство

Як відомо, 2016 року українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха засудили до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. За версією російського слідства, вони були членами організації УНА-УНСО і в 1994-1995 роках воювали в складі бандформувань у Чечні. Проте Клих заявив, що ніколи не був у Чечні.

Пізніше стало відомо, що стан його психічного здоров'я дуже погіршився через тортури у в'язниці. За словами матері Клиха, Станіслава катували в Росії, змушуючи давати свідчення проти екс-прем'єра Арсенія Яценюка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-