Уряд схвалив Стратегію інформаційної реінтеграції Криму

Уряд схвалив Стратегію інформаційної реінтеграції Криму

Оновлено
Укрінформ
Кабінет міністрів схвалив Стратегію інформаційної реінтеграції Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, розроблену Міністерством інформаційної політики.

Її представили урядовцям на засіданні у четвер перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова та радник міністра Юлія Каздобіна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завдання російської пропаганди полягає у тому, щоб переконати аудиторію Криму у тому, що, по-перше, світ проковтнув цю "пігулку", зафіксував цю окупацію, що Україна забула і не виборює Крим. Прийняття цього документа, особливо на тлі резолюції у межах Організації Об'єднаних Націй - це ключовий месидж людям у Криму, що це є неправдою, це вщент убиває ті міфи, які активно мільярдними бюджетами пропагуються російською пропагандою. Я вважаю цей документ надзвичайно важливим", - наголосила Джапарова.

За її словами, Мінінформполітики провело консультації та обговорення проекту документа з представниками громадських організацій та експертами у сфері захисту прав людини в Криму, комунікаційній сфері, сфері розробки політики щодо Кримського півострова, кримськими ЗМІ, вимушено переміщеними особами з Криму. Участь в обговоренні також брали представники кримськотатарського народу, дипломатичних місій, міжнародних організацій та іноземні журналісти, які працюють в Україні.

"Ми погодили цей проект із Мін'юстом, тому він не буде потребувати додаткового опрацювання", - зауважила перший заступник міністра.

У свою чергу радник міністра інформаційної політики Юлія Каздобіна наголосила, що цей документ має на меті створення інформаційними інструментами передумов для відновлення територіальної цілісності та суверенітету над тимчасово окупованою територією АР Крим та міста Севастополь, сприяння захисту прав і свобод громадян України. "Ми маємо формувати розуміння незаконності дій Російської Федерації на півострові, невідворотність його повернення під юрисдикцію України, сприяння обізнаності щодо реальної ситуації на півострові серед усих аудиторій, розвінчання міфів РФ про минуле та сьогодення, формування державної політики України щодо окупованого півострова та його населення, сприяння реалізації прав кримськотатарського народу як корінного народу України", - сказала вона.

Читайте також: Проти резолюції ООН щодо Криму проголосували 27 країн

Каздобіна переконана у тому, що реалізація Стратегії дасть змогу систематизувати комунікацію уряду та покращити інформування трьох цільових аудиторій Стратегії – кримської, української та закордонної – щодо політики України стосовно Криму, а також сприятиме відновленню територіальної цілісності та суверенітету над тимчасово окупованою територією АР Крим та міста Севастополь, сприятиме захисту прав і свобод громадян України, що мешкають на окупованій території.

У МІП зазначають, що реалізація Стратегії здійснюється за рахунок і в межах коштів державного та місцевих бюджетів, коштів міжнародної технічної допомоги, донорських і спонсорських коштів, внесків заінтересованих міжнародних організацій та інших джерел, не заборонених законом.

Як зазначив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, цей документ є надзвичайно важливим. "Але головне, щоб ця Стратегія виконувалася, щоб її реалізовували у межах тих заходів і цілей, які прописані у цьому документі", - зауважив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-