До Бекірова під час

До Бекірова під час "суду" в окупованому Криму викликали "швидку"

Фото
Укрінформ
У Криму почалося засідання суду у справі Едема Бекірова, затриманого в четвер співробітниками ФСБ на адміністративному кордоні при в'їзді на півострів. Під час суду Бекірову стало зле, йому викликали швидку допомогу.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"До зали суду впустили близько 15 осіб, в їхньому числі адвокати Іслям Веліляєв та Олексій Ладін. Перед початком судового засідання Едему Бекірову стало зле, йому дали води. Пересуватися самостійно він не може. Рух здійснює за допомогою милиць", - йдеться в повідомленні "Кримської солідарності ".

Пізніше Бекірову знову стало зле з серцем. З цієї причини знову було оголошено перерву. До будівлі суду під'їхала карета швидкої допомоги.

Як повідомили активісти, в ході "суду" адвокати подали клопотання про долучення медичних документів, що підтверджують інвалідність і численні діагнози підсудного, а також клопотання про надання житла родичами в разі домашнього арешту Бекірова.

За даними "Кримської солідарності", затриманий Едем Бекіров - тяжкохвора людина, інвалід першої групи. У нього діагностовано цукровий діабет, крім того, він нещодавно переніс інфаркт і операцію на серці. Він повинен постійно приймати лікарські препарати. Не надання йому необхідної допомоги призвело до того, що він дві доби був без їжі, води та можливості справити природні потреби.

Читайте також: У Сімферополі сьогодні "оберуть" запобіжний захід активісту Бекірову

Як повідомляв Укрінформ, 12 грудня близько 8.30 на в'їзді до окупованого Криму з боку Чонгара при проходженні паспортного контролю на території, контрольованій окупантами, було затримано громадянина України, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова (1961 року народження). Відомо, що він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. У січні 2018 року активіст переніс складну операцію на серці, в ході якої йому було встановленоі 4 шунта. Крім того, Бекіров носить знімний протез на правій нозі (нижче коліна).

За попередніми даними, Бекірова звинувачують за ст. 222 ч. 2 («Незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, його основних частин, боєприпасів»).

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-