"Суд" у Криму продовжив арешт блогеру Мемедемінову

Укрінформ
В окупованому Криму "суд" відмовився перевести на домашній арешт кримськотатарського блогера Нарімана Мемедемінова і подовжив його утримання під вартою до 18 лютого 2019 року.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Суддя оголосив рішення про подовження запобіжного заходу щодо Нарімана Мемедемінова до 18 лютого 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Під час свого виступу Мемедемінов зазначив, що йому відомий результат сьогоднішнього засідання "суду", а також заявив протест у зв'язку з його тривалим арештом і переслідуванням інших політв'язнів.

"Коли я був на волі, відвідав не один десяток політично мотивованих судів, завжди результат був один. Тому я протестую щодо даного запобіжного заходу, бо я і мені подібні - політв'язні, а інакше нас назвати не можна, і світове співтовариство нас такими визнало. Цього факту не бачить лише, на жаль, РФ в особі спецслужб, прокуратури", - сказав Мемедемінов.

Він зазначив безкарність силовиків і суддів, які використовують з метою арешту незгодних так зване "антитерористичне і антиекстремістське законодавство".

"Силовиків у нас постачають мільярдами з наших із вами податків. Вони живуть за рахунок цього. Відповідно, вони відчувають безкарність і різного роду, скажімо так, "можливості", і заарештовують таких людей, як я. На жаль, сьогодні до цієї злочинної діяльності, рухомої злочинним антитерористичним і антиекстремістскьим законодавством, як вони його називають, приєдналися суди", - підкреслив активіст.

Він заявив, що залишається громадянином України, як і 90% жителів Криму, тому є мішенню ФСБ, яка "планомірно продовжує посилювати тиск на кримських мусульман, на громадських активістів, журналістів, яким я є. Цей пресинг випав на долю всього кримськотатарського народу".

Читайте також: "Суд" у Криму позбавляє блогера Мемедемінова права на захист - адвокат

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня в Бахчисарайському районі в будинку Нарімана Мемедемінова російські силовики провели обшук. Після цього активіста відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі. 23 березня суд заарештував Мемедемінова. Йому висунули звинувачення за ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до ведення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі інтернет).

Прокуратура Автономної Республіки Крим 23 березня внесла в Єдиний реєстр досудових розслідувань відомості за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла) Кримінального кодексу України.

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) назвала арешт Мемедемінова в Криму "порушенням прав на свободу думки, вільне одержання і поширення інформації, у тому числі за допомогою мережі інтернет".

Фото з сайту ctrcenter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-