Курбедінова після арешту зустрічали тортом і кульками

Курбедінова після арешту зустрічали тортом і кульками

Відео
Укрінформ
В окупованому Криму адвоката Еміля Курбедінова випустили з ІТТ м. Сімферополя після п'яти днів адміністративного арешту. Адвокат, якого зустрічали тортом, квітами і кулями, заявив, що захист переслідуваних у Криму людей, залишається його головним справою.

Про це йдеться у відео, розміщеному на сторінці "Кримської солідарності" в Facebook.

"Пройшли п'ять діб арешту Еміля Курбедінова, він вийшов до нас і знову в строю разом з нами. Народного адвоката з подарунками зустрічає дуже багато людей", - повідомляє "Кримська солідарність".

За словами самого Курбедінова, він має намір продовжити свою адвокатську діяльність і захищати людей від переслідування окупаційної влади.

"Мене звинуватили в екстремізмі, як і весь наш народ протягом 4-х років звинувачують у цьому злочині. Тому на першому місці стоїть захист людей, яких несправедливо переслідують, звинувачуючи в тероризмі та екстремізмі. Інше мішура", - заявив Курбедінов.

Він назвав "показником згуртованості спільноти" той факт, що його зустрічає велика кількість кримських татар і людей інших національностей.

У коментарях "Кримської солідарності" активісти назвали Курбедінова "адвокатом з великої літери, героєм, якого не можуть налякати ніякі загрози".

"Він ніколи не залишається осторонь, знаходить час і можливості, щоб надати допомогу нужденним в ній", - прокоментувала активістка Лутфіє Зодієва.

Як повідомляв Укрінформ, 7 грудня в окупованому Криму Київський районний "суд Сімферополя засудив адвоката Еміля Курбедінова до п'яти діб адміністративного арешту.

Читайте також: Кримський "суд" відмовився скасувати арешт адвокату Курбедінову

Його затримали 6 грудня в Сімферополі співробітники російського Центру з протидії екстремізму. Курбедінову інкримінували ст. 20.3 КПАП (пропаганда чи публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки або атрибутики або символіки екстремістських організацій, або інших атрибутики або символіки, пропаганда чи публічна демонстрація яких заборонена федеральними законами). Звинувачення ґрунтуються на фотографії в Facebook, яку Курбедінов розмістив в 2013 році.

Це вже другий арешт Курбедінова - 26 січня 2017 року співробітники ЦПЕ затримували Курбедінова і проводили обшук у його офісі та житлі. Тоді адвоката заарештували на 10 діб, інкримінуючи ту ж статтю за ту ж фотографію, тільки розміщену в соцмережі Вконтакте.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-