Денісова вимагає в росіян вичерпної інформації про здоров'я Сенцова

Денісова вимагає в росіян вичерпної інформації про здоров'я Сенцова

Політв’язні
Укрінформ
Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова звернулася до російського омбудсмена з вимогою надати офіційну інформацію щодо ув'язненого українського режисера Олега Сенцова.

Про це вона повідомила у Facebook.

"У зв’язку з повідомленням адвоката Олега Сенцова Дмитра Дінзе щодо погіршення стану здоров’я його підзахисного, саме – "органічного ураження серця, печінки та нирок", звернулася до уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Тетяни Москалькової та радника президента Російської Федерації, голови ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і людини Михайла Федотова. Прошу негайно надати вичерпну офіційну інформацію щодо стану здоров’я Олега Сенцова", - написала вона.

Раніше адвокат Сенцова Дінзе повідомив, що у незаконно засудженого в Росії українського режисера виявлені органічні зміни серця, печінки і нирок через тривале голодування.

Читайте також: Російські тюремники переводять Сенцова з медчастини колонії до загону

Як повідомляв Укрінформ, українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили у підготовці терактів, Кольченка засудили до 10 років позбавлення волі, а Сенцова - до 20.

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити усіх політичних ув'язнених Кремля. Він тримався 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

В цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-