Російські тюремники переводять Сенцова з медчастини колонії до загону

Російські тюремники переводять Сенцова з медчастини колонії до загону

Політв’язні
Укрінформ
Управління ФСВП РФ по Ямало-Ненецькому автономному округу спростовує наявність в Олега Сенцова серйозних проблем із здоров'ям, викликаних тривалим голодуванням, і повідомляє про виписування українця із медчастини колонії.

Про це повідомив "Інтерфакс" із посиланням на прес-бюро управління.

"За результатами позапланових медичних оглядів, обстежень і лабораторних показників стан здоров'я засудженого Сенцова оцінюється як задовільний, негативної динаміки не спостерігається. Відповідно до рекомендацій лікаря він буде переведений із медичної частини установи до загону для подальшого відбування покарання. При цьому контроль за станом його здоров'я буде продовжений згідно із вказівками лікарів-спеціалістів цивільної охорони здоров'я", - заявили у відомстві.

При цьому в Управлінні ФСВП по Ямало-Ненецькому автономному округу не уточнили причин, за якими Сенцову не видають посилку, що надійшла в листопаді, з одягом і продуктами.

Раніше правозахисниця Тетяна Щур повідомляла, що Сенцову три тижні не видають посилку з теплими речами і продуктами харчування, повідомляння про яку надійшло до колонії у Лабитнангі наприкінці листопада.

У неділю адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що у Сенцова в результаті голодування виявлено "органічне ураження" серця, печінки і нирок.

Як повідомляв Укрінформ, українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченко затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх обвинуватили в підготовці терактів, Кольченка засудили до 10 років позбавлення волі, а Сенцова - до 20.

Читайте також: У Сенцова виявили ураження серця, печінки і нирок — адвокат

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політичних в'язнів Кремля. Він голодував 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

Загалом у Росії і анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: 89.fsin.su

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-