У Сенцова виявили ураження серця, печінки і нирок — адвокат

У Сенцова виявили ураження серця, печінки і нирок — адвокат

Укрінформ
У незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова виявлені органічні зміни серця, печінки і нирок через тривале голодування.

Про це в ефірі «Ехо Москви» розповів його адвокат Дмитро Дінзе. 

За словами адвоката, тривале голодування, яке тримав Сенцов в ув’язненні, не пройшла безслідно, у нього виявлені «органічні зміни серця, печінки і нирок».

«Здоров'я залишає бажати кращого, принаймні, ті органічні зміни, які у нього були, можливо пройдуть. Поки 100%-ві прогнози дати ніхто не може з приводу його здоров'я. Лікування триває, і коли закінчиться, невідомо», — сказав адвокат.

Читайте також: Фігуранта "справи Сенцова" відвідав український консул

Як повідомляв Укрінформ, українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили у підготовці терактів, Кольченка засудили до 10 років позбавлення волі, а Сенцова - до 20.

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити усіх політичних ув'язнених Кремля. Він тримався 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

В цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: 89.fsin.su

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-