Україна змінила правила в’їзду іноземних журналістів до Криму

Україна змінила правила в’їзду іноземних журналістів до Криму

Воєнний стан
Укрінформ
Іноземні журналісти зможуть потрапити у Крим за спеціальними дозволами. Спочатку представникам ЗМІ потрібно звертатись у Міністерство інформполітики і отримати лист-погодження, а далі - до Державної міграційної служби, яка видаватиме спецдозволи.

Про це повідомляє Міністерство інформаційної політики України, яке спільно із Державною міграційною службою та Держприкордонслужбою на період дії правового режиму воєнного стану визначили оновлену інструкцію погодження в’їзду іноземних журналістів на територію тимчасово окупованого Криму.

"В'їзд іноземних журналістів у Крим та виїзд з нього здійснюється за паспортним документом та наявністю спеціального дозволу. Спеціальний дозвіл – документ, який дає право іноземному журналісту в’їхати в Крим та виїхати з нього. Спеціальний дозвіл є одноразовим, тобто дозволяє лише один в’їзд та виїзд з Криму", - йдеться в оновленій інструктіції

Також заначається, що для наступного відвідування Криму необхідно отримувати новий спеціальний дозвіл.

Згідно з інструкцією, іноземному журналісту спочатку потрібно звернутись до Міністерства інфорполітики та отримати лист-погодження. Серед переліку необхідних документів - заява за встановленим зразком, оригінал підтверджувального листа від редакції, що містить дані про журналіста і мету відвідування Криму, копія та оригінал редакційного посвідчення, оригінал паспорта. Ці документи можна завчасно надсилати у МІП поштою - tarabukin@mip.gov.ua.

Читайте також: Україна обмежила в'їзд чоловікам із РФ віком від 16 до 60 років

Звернення іноземного журналіста МІП може розглядати, згідно з інструкцією, "протягом кількох робочих днів", в окремих випадках у разі необхідності погодження з держорганами сектору безпеки і оборони, термін розгляду заяви може бути збільшений.

Після отримання листа-погодження від МІП, іноземний журналіст повинен звернутись у територіальні органи ДМС і отримати спеціальний дозвіл.

Отримавши спеціальний дозвіл, іноземний журналіст має право на в'їзд та виїзд лише через такі контрольні пункти: для автомобільного транспорту - "Каланчак", "Чаплинка", "Чонгар" ; залізничне сполучення - "Херсон", "Мелітополь","Вадим", "Новоолексіївка".

Детальна інструкція доступна за посиланням.

Як повідомлялося, Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон №9338 "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях, у тому числі і на Миколаївщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-