"Суд" у Криму заарештував двох захоплених українських моряків

Укрінформ
Підконтрольний суд Росії в Криму заарештував перших двох із захоплених українських моряків - Віктора Варемеза і Сергія Цибізова.

Про це написав у Facebook журналіст Антон Наумлюк.

"Українські моряки. Київський районний суд Сімферополя заарештував на два місяці, до 25 січня 2019 року, члена екіпажу буксира "Яни Капу" Віктора Варемеза. Очевидно, такий же запобіжний захід буде обраний і для інших українських моряків", - написав Наумлюк.

Також на два місяці суд окупантів заарештував українського моряка Сергія Цибізова, додав журналіст.

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації скоїли агресивні дії проти трьох українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполя Азовського моря. Після цього спецназівці РФ захопили раніше обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу". На них, за даними українських ВМС, перебували 23 моряки, шестеро були поранені.

Росія оголосила про намір судити затриманих українських моряків за нібито незаконне перетинання державного кордону.

Читайте також: "Суд" Сімферополя сьогодні обере запобіжний захід 12 українським морякам

За даними адвоката Едема Семедляєва, українців поділили на три групи: суд над однією відбудеться в окупованому Сімферополі сьогодні, 27 листопада, другу судитимуть завтра, а поранених - пізніше в Керчі.

Верховна Рада україни 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-