Від візитів Путіна Крим російським не стане - Порошенко

Від візитів Путіна Крим російським не стане - Порошенко

Укрінформ
Відвідування президентом РФ Володимиром Путіним анексованого Криму є брутальним порушенням міжнародного права, і від подібних вояжів Крим російським не стане.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко на спільному з Президентом Словаччини Андреєм Кіскою брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми розглядаємо дії російського президента як брутальне порушення міжнародного права. Я хочу окремо наголосити: від цих візитів, нехай нас почують у Росії, Крим російським не стане. Крим - це є Україна, був і завжди буде”, - заявив Порошенко.

Читайте також: Росія не вдерлася б в Україну, якби ми були в НАТО - Порошенко

Він додав, що відвідуванням Путіним анексованого Криму Росія демонструють повне ігнорування міжнародного права.

Глава держави також поінформував, що надав доручення МЗС “відповідно відреагувати” на це порушення Росією міжнародного права.

Водночас він нагадав, що саме через ігнорування Росією міжнародного права міжнародне співтовариство застосувало санкції проти РФ. Порошенко висловив переконання, що ці санкції залишатимуться, поки порушення триватимуть.

Читайте також: У НАТО назвали Росію та ІДІЛ найбільшими загрозами сьогодення

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін у п’ятницю прибув до анексованого Криму й провів там засідання президії Держради РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-