У Києві зібралися делегати Курултаю

У Києві зібралися делегати Курултаю

Фото
Укрінформ
У понеділок, 12 листопада, в Києві в готелі "Рамада" відкрилася конференція делегатів Курултаю (з'їзду) кримськотатарського народу і активістів кримськотатарського національного руху.

Зі вступним словом на конференції виступив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У зв'язку з неможливістю проведення в умовах окупації Криму Росією чергової сесії Курултаю кримськотатарського народу Меджліс прийняв рішення про проведення конференції делегатів Курултаю кримськотатарського народу", - сказав Чубаров.

Загалом у залі конференції зібралося близько 300 учасників, з них 73 - делегати Курултаю, близько 200 - ветерани кримськотатарського національного руху і більш як 120 - гості. Серед них посол Туреччини в Україні, представники дипломатичних місій США, Великої Британії, Канади, керівники міністерств і відомств України.

У Києві відкрилася конференція делегатів Курултаю кримськотатарського народу / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

На порядку денному конференції - виступ лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, вітальні виступи гостей конференції - представників органів влади України і дипломатичних місій. З доповіддю "Про ситуацію в Криму і завдання органів національного самоврядування в умовах тимчасової окупації Криму Російською Федерацією" виступлять заступники глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чейгоз і Наріман Джелял.

Конференція триватиме один день і завершиться сьогодні, згідно з регламентом, в 21.00.

Читайте також: Джемілєв закликав зібрати кошти для 113 дітей кримських політв'язнів

Як повідомлялося, в листопаді 2018 року закінчився термін повноважень делегатів Курултаю попереднього скликання.

На позачерговій сесії Курултаю VI скликання, яка проходила в умовах окупації Криму 29 березня 2014 року, було прийнято рішення "Про реалізацію кримськотатарським народом права на самовизначення на своїй історичній батьківщині - в Криму".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-