Балуха у колонії після візиту адвокатів збирається відвідати дружина

Балуха у колонії після візиту адвокатів збирається відвідати дружина

Політв’язні
Укрінформ
Дружина українського активіста Володимира Балуха спробує відвідати його в Керченській колонії №2 після візиту до нього адвокатів.

Про це Наталя Балух повідомила Крим.Реалії.

«Ми вирішили спочатку дочекатися адвокатів, які повинні відвідати його на цьому тижні. Подивимося, що вони скажуть, і тоді вже підемо», – пояснила Наталія.

Раніше вона повідомила, що спробує відвідати Балуха в Керченській колонії №2, куди його перевезли в середині жовтня.

Читайте також: Порошенко заявив, що говоритиме про політв'язнів на зустрічах у Гельсінкі і Парижі

Як повідомляв Укрінформ, незаконно ув'язненого в Керченській колонії №2 українського активіста Володимира Балуха перевели з карантину в барак. Про це розповів заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

Раніше адвокат Дмитро Дінзе і архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент не змогли відвідати Балуха через те, що його тримали на карантині в Керченській колонії №2.

У зв'язку з переведенням в Керченську колонію Балух вирішив тимчасово припинити голодування. За даними Дінзе, у Балуха після більше 200 днів голодування є підозра на виразку або панкреатит.

Перед цим підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом'якшив вирок засудженому до 5 років колонії Володимиру Балуху, засудивши його до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4 тис. грн). Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ.

Балух оголосив безстрокове голодування 19 березня 2018 року. Після місяця повної відмови від прийому їжі архієпископ кримський Климент переконав Балуха вживати мінімальний набір продуктів (дві склянки вівсяного киселю, 50-70 грамів сухарів з чорного хліба і чай з медом), який підтримував «балансування на нульовій позначці».

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапора України, який знаходився на подвір'ї його будинку.

Фото: twitter.com/krymrealii

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-