Порошенко заявив, що говоритиме про політв'язнів на зустрічах у Гельсінкі і Парижі

Порошенко заявив, що говоритиме про політв'язнів на зустрічах у Гельсінкі і Парижі

Укрінформ
Президент Петро Порошенко порушуватиме питання щодо звільнення українських заручників Кремля під час майбутніх візитів у Гельсінкі й Париж.

Про це він заявив під час спільної з Президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом прес-конференції у Стамбулі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Можу ще раз висловити слова подяки Президентові Ердогану за активну участь у звільненні наших політичних в'язнів як із території окупованого Криму, так і спроб це зробити щодо політв'язнів, які незаконно утримуються в Росії. Увесь світ зараз піклується про звільнення українських заручників. Це питання позавчора стояло під час наших переговорів із канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Я це питання порушуватиму під час візиту в Гельсінкі 7 числа (листопада - ред.), у Париж 11-го (листопада - ред.). Ми будемо робити все можливе і не втрачаємо оптимізму, щоб і Олег Сенцов, і Роман Сущенко, і Володимир Балух та інші політв'язні опинилися дома", - наголосив глава держави.

Як він зазначив, нині Україна й міжнародна спільнота об'єднують зусилля, щоб посилити тиск на Росію і звільнити політв'язнів.

Порошенко зауважив, що домовився з Президентом Ердоганом про те, що "стосовно тих, хто незаконно утримуються в окупованому Криму й на території Російської Федерації, будемо продовжувати координацію про продовження процесу звільнення політв'язнів".

Читайте також: Під час етапування у Гриба зникли ліки

За словами глави Української держави, Росії дуже важко пояснити світові, чому на довгі роки люди запроторюються "лише за вивішений на балконі власного будинку український прапор або взагалі без пояснення будь-яких причин виносяться вироки - по 20 років в'язниці".

У свою чергу, Президент Туреччини зауважив, що після звільнення заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільми Умерова та Ахтема Чийгоза Туреччина отримала довший список політв'язнів і передала цей документ РФ.

"Дійсно, раніше двоє політв'язнів були видані нам, після чого відпущені на волю. Цього разу ми отримали довший список, який ми одразу ж передали російській стороні. Я бажаю, щоб ми слідкували за цим процесом і досягли успіху у його вирішенні", - зазначив Ердоган.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко 3-4 листопада перебуває з офіційним візитом у Туреччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-