Російські тюремники заявляють, що Сенцов вже набрав 10 кілограмів

Російські тюремники заявляють, що Сенцов вже набрав 10 кілограмів

Укрінформ
Заступник голови ФСВП Росії Валерій Максименко стверджує, що здоров'я незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова після голодування практично прийшло в норму і він повернувся до творчої діяльності.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Наразі стан здоров'я засудженого Сенцова задовільний. Він чітко виконує рекомендації лікарів, що позитивно впливає на його реабілітацію", - сказав Максименко.

За його словами, за три тижні, що минули, Сенцов набрав близько 10 кг і майже повернувся до своєї колишньої ваги.

"Він вживає звичайну їжу з урахуванням раніше даних рекомендацій лікарів-фахівців і продовжує перебувати під наглядом медичних працівників", - сказав Максименко.

Також він заявив, що Сенцов нібито "повернувся і до активного творчого життя, пише декілька книг і п'єсу", а також "підтримує активні творчі контакти з діячами мистецтва, обговорюючи з ними питання можливості постановки власної п'єси".

Читайте також: Премія Сахарова стала визнанням боротьби Сенцова - Берлін

Як повідомлялося, раніше російські правозахисники наголошували, що до заяв Максименка треба ставитися критично, оскільки в попередні рази не всі вони були достовірні.

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх обвинуватили в підготовці терактів, Кольченка засудили до 10 років позбавлення волі, а Сенцова - до 20.

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політичних в'язнів Кремля. Він тримався 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, в їх числі і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: Медіазона

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-