Чубаров пояснив, чому делегатам Курултаю продовжать повноваження

Чубаров пояснив, чому делегатам Курултаю продовжать повноваження

Відео
Укрінформ
Делегати 6-го Курултаю кримськотатарського народу, обрані в Сімферополі п'ять років тому, продовжать свої повноваження, оскільки в даний час проведення вільних виборів в окупованому Криму неможливо.

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у прямому ефірі в Facebook.

"П'ять років тому, 26 жовтня 2013 року, в Сімферополі відкрилася перша сесія 6-го Курултаю кримськотатарського народу... Зараз, після закінчення п'яти років, необхідно було зібрати Курултай, на якому слід було б передати повноваження новообраним делегатам, але з відомих нам причин, пов'язаних з російською окупацією Криму і забороною Росією Меджлісу кримськотатарського народу, вільні вибори в Криму провести неможливо", - сказав Чубаров.

Тому, зазначив він, делегати Курултаю, обрані в 2013 році, продовжать свої повноваження на наступний період.

"Делегати 6-го Курултаю кримськотатарського народу і обрані на ньому члени Меджлісу кримськотатарського народу продовжать свою роботу", - заявив Чубаров.

За його словами, 12 листопада в Києві відбудеться конференція делегатів Курултаю кримськотатарського народу, на якій обговорюватимуться актуальні питання, пов'язані з ситуацією в Криму і становищем кримськотатарського народу, а також будуть прийняті необхідні рішення.

За словами Чубарова, він вирішив нагадати співвітчизникам про події п'ятирічної давнини, "коли ми були вільними", і закликати всіх робити ще більше для того, щоб "Крим знову став вільним".

Читайте також: Скандал у комісії з риболовства в Азовському морі: Чубаров вимагає видворити росіян

Згідно з чинним регламентом Курултаю кримськотатарського народу, термін повноважень складу Курултаю - п'ять років. До складу Курултаю входить 250 делегатів, які обираються в два етапи за змішаною мажоритарно-пропорційною системою з кандидатів, висунутих за списками громадських організацій та їхніх блоків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-