Трагедія у Керчі: ФСБ почала стріляти у Росгвардію, прийнявши за “терористів”

Трагедія у Керчі: ФСБ почала стріляти у Росгвардію, прийнявши за “терористів”

Укрінформ
Під час трагічних подій у Керчі на місце події в політехнічний коледж виїхала група спецназу. Прибула туди і група з місцевого відділу ФСБ, яка прийняла бійців спецназу за терористів і стала розстрілювати їх.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише народний депутат України Дмитро Тимчук.

"За оперативними даними групи «Інформаційний Спротив-Крим», 17 жовтня на самому початку трагічних подій в окупованій РФ АР Крим, які в навчальному закладі м. Керч влаштував 18-річний студент 4-го курсу цього коледжу Владислав Росляков, на місце трагедії оперативно прибула група спецназу (не виключено, «Росгвардіі» або підрозділу ГУ ГШ ЗС РФ (ГРУ), дислокованого в Криму). Паралельно прибула група співробітників керченського відділу ФСБ, яка прийняла спецназ за терористів і вступила з ним у вогневий контакт", - написав Тимчук.

За його даними, в ході нетривалої перестрілки між співробітниками ФСБ і спецназом (ГРУ або Росгвардіі), останні відступили до будівлі коледжу, де забарикадувалися в найближчому приміщенні. При цьому співробітники ФСБ продовжували вести вогонь на ураження в напрямку коледжу.

Читайте також: 22 сім'ї забрали дітей із "розстріляного коледжу" в Керчі

Джерела «ІС-Крим» також повідомляють, що в будівлі коледжу пролунало два вибухи різної потужності, при тому, що "більшість загиблих і постраждалих отримали поранення саме з нарізної вогнепальної зброї, а не помпової рушниці, з якої вів вогонь Росляков".

Як вважає Тимчук, організатори теракту фізично ліквідували "виконавця", побоюючись, що він потрапить до рук силовиків.

"Організатори теракту на певному етапі зрозуміли, що події розвиваються не за сценарієм, виконавець вийшов з-під контролю і його фізичну ліквідацію необхідно проводити на об'єкті, а не після виходу на домовлене місце, щоб він не потрапив живим або пораненим до рук ФСБ або МВС. Саме для цього в коледж і була направлена «ліквідаційна команда», - повідомляє нардеп.

Вищевикладене, вважає він, пояснює початковий ступор російської пропаганди, що не отримала спочатку чітких інструкцій щодо висвітлення події.

"Саме цим пояснюється сумбур у висловлюваннях, і зміну на ходу версій, на що вже звернули увагу експерти", - резюмував Тимчук.

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня в політехнічному коледжі Керчі в окупованому Криму стався вибух невстановленого пристрою і стрілянина, в результаті чого загинула 21 людина, ще понад 50 постраждали.

Українська прокуратура Автономної Республіки Крим кваліфікує подію як терористичний акт.

За версією Слідчого комітету Росії, масове вбивство в коледжі влаштував студент 4-го курсу 18-річний Владислав Росляков, який потім наклав на себе руки. Спочатку кримінальну справу було порушено за статтею "теракт", потім її було перекваліфіковано на статтю "вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом".

19 жовтня 17 осіб, які загинули у ході теракту, поховали в Керчі і Ленінському районі Криму, ще трьох осіб, які прибули на навчання до Криму з Челябінська і Краснодарського краю, поховали у РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-