Омелян сказав, скільки втратили українські порти через дії Росії в Азові

Омелян сказав, скільки втратили українські порти через дії Росії в Азові

Укрінформ
Українські порти зазнали понад мільярд гривень збитків через дії Росії в Азовському морі.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає "Радіо Свобода".

«Маріупольський порт був змушений перейти на чотириденний робочий тиждень. Ми бачимо постійні зупинки українських, іноземних кораблів в Азовському морі, Керченській протоці, аж до того, що судновласники зазнають збитків через простій кораблів. Це близько 15-50 тисяч доларів на добу. Середній час затримки (кораблів – ред.) досягає понад 30 годин, і це втрати не тільки України, але і європейських платників податків, оскільки продукція з цих портів йшла на ринки Європи», – зазначив Омелян.

Читайте також: Європарламент різко засуджує Росію «за Азов» і говорить про нові санкції

Раніше у Європарламенті застерегли РФ та попередили країни ЄС про ескалацію конфлікту в Азовському морі у випадку продовження російською стороною порушення міжнародного права та посягання на територіальні води України.

Читайте також: Росія може спровокувати конфлікт в Азовському морі – резолюція ЄП

Як повідомляв Укрінформ, упродовж останніх місяців Росія затримує судна, які прямують до портів Бердянська та Маріуполя. Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що Україна проводить переговори з країнами ЄС та США щодо запровадження санкцій проти Росії у відповідь на блокаду Азовського моря.

У Державному департаменті США назвали дії Росії в Азовському морі спробою дестабілізувати Україну.

Тим часом Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення посилити військово-морську присутність в Азовському морі, створивши там корабельно-катерне угрупування Військово-морських сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-