Сенцов стане для Росії тим, ким Сахаров став для СРСР - Клімкін

Сенцов стане для Росії тим, ким Сахаров став для СРСР - Клімкін

Укрінформ
Росії не вдалося зняти емоційну хвилю підтримки політв'язня Олега Сенцова після завершення ним голодування, свідченням чого є нагородження українського режисера двома престижними міжнародними преміями.

Про міністр закордонних справ України Павло Клімкін написав у Twitter.

"Після завершення голодування Олега Сенцова РФ сподівалась це питання спустити на гальмах і зняти цю емоційну хвилю. Але отримала зовсім іншу хвилю: спочатку польську нагороду, а тепер таке визнання, як #SakharovPrize2018. Сенцов стане для Росії тим, ким Сахаров став для СРСР", - написав Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, незаконно засуджений в РФ український режисер Олег Сенцов став лауреатом премії Європарламенту за свободу думки імені радянського дисидента і правозахисника Андрія Сахарова 2018 року.

Її вручають людям, які відзначилися «винятковим внеском у боротьбу за права людини». Матеріальний еквівалент премії становить 50 тисяч євро.

Читайте також: Премія Сахарова наблизить звільнення Сенцова - Порошенко

23 жовтня Сенцов отримав престижну польську нагороду МЗС Польщі Pro Dignitate Humana.

Український режисер з Криму Олег Сенцов у серпні 2015 був засуджений у Росії до 20 років ув'язнення з відбуванням покарання в колонії суворого режиму за сфабрикованими обвинуваченнями у плануванні терактів в анексованому Криму.

Сенцов голодував 145 днів з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів у Росії. Повідомлялося, що 6 жовтня він припинив голодування через загрозу примусового годування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-