РосЗМІ

РосЗМІ "взяли інтерв'ю" у загиблої в Керчі дівчини

Укрінформ
В ефірі пропагандистського телеканалу "Росія 1" ведучі поговорили з очевидцем нападу на керченський коледж, студенткою другого курсу Аліною Керовою. Пізніше з'ясувалося, що насправді студентка з таким ім'ям загинула.

Про це повідомляє "Дождь".

"Дівчина, яку ведуча Ольга Скабеєва представила як Аліну Керову, розповіла про події у коледжі. При цьому у списку загиблих у результаті нападу є студентка Керова Аліна Сергіївна 2002 року народження", - йдеться у повідомленні.

Одногрупниця загиблої Вікторія Жукова сказала "Дождю", що на записі "60 хвилин" не голос Аліни Керової. "Аліна загинула. Звичайно, це не вона і голос не її.

Немає у нас у коледжі нікого більше з таким прізвищем, а тим більше на другому курсі. Голос Аліни я б упізнала", - сказала Жукова.

Як зазначається, журналісти "Дождя" зв'язалися з ведучою Скабеєвою і запитали, яким чином в ефірі програми опинилася дівчина, що загинула у коледжі. "Ну давайте ми вам надамо телефон, а ви зв'яжіться з нею і поговорите. І з усіма, хто причетний до цього прямого включення. Якщо ви не проти. (...) Ви хочете розібратися, тому давайте зараз так поступимо. Ви не робитимете зараз своїх емоційних, скороспішних висновків", - сказала Скабеєва.

Потім вона порадила звернутися у прес-службу телеканалу.

У прес-службі "Росії-1" сказали, що "спробують прояснити це питання" і пообіцяли зв'язатися, "коли розберуться в ситуації".

Як повідомлялося, 17 жовтня у політехнічному коледжі міста Керч стався вибух невстановленого пристрою й стрілянина, внаслідок чого загинула 21 особа, ще понад 50 постраждали.

Читайте також: Кількість госпіталізованих після масового вбивства у Керчі зросла до 50

За версією Слідчого комітету Росії, масове вбивство у коледжі влаштував студент 4 курсу, 18-річний Владислав Росляков, який нібито наклав на себе руки. Було порушено кримінальну справу за статтею "теракт", пізніше її було перекваліфіковано на статтю про вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом.

Українська Прокуратура Автономної Республіки Крим кваліфікує подію як терористичний акт.

У п'ятницю, 19 жовтня, 17 загиблих поховали у Керчі й Ленінському районі Криму, ще трьох, які прибули на навчання в Крим з Челябінська й Краснодарського краю, поховали у РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-