В окупованому Криму знову запустили завод

В окупованому Криму знову запустили завод "Титан"

Укрінформ
У місті Армянськ в окупованому Криму знову запустили завод "Титан", який був зупинений через шкідливі викиди, що призвели до масової евакуації дітей з міста.

Про запуск підприємства сьогодні повідомив Росприроднагляд.

"Співробітники Росприроднагляду 20 жовтня 2018 року взяли участь у процедурі початку запуску обладнання Заводу "Титанові інвестиції", - йдеться у повідомленні.

Про ставлення населення до запуску підприємства може свідчити саркастичне зауваження блогера RoksolanaToday&Крим у Twitter "Ой, а у нас в Армянске праздник! Титан запустился…".

Як повідомлялося, в ніч з 23 на 24 серпня в Армянську сталися викиди невідомої речовини. Через кілька днів у зв'язку з тим, що концентрація шкідливих речовин у повітрі на півночі Криму перевищила допустиму норму, окупаційна влада розпорядилася вивезти з Армянська дітей шкільного та дошкільного віку в кримські санаторії. Пізніше завод "Кримський титан" був зупинений. 14 вересня в Армянську ввели режим надзвичайної ситуації.

Читайте також: Викиди на “Титані”: українська поліція має три основні версії

За даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, завод "Кримський титан" несе екологічну загрозу і для Херсонської області. Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини передав інформацію про викиди шкідливих речовин в районі Армянська на півночі окупованого Росією Криму в ООН, ОБСЄ, Всесвітню організацію охорони здоров'я та Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-