Стрілянина у Керчі: 12 постраждалих досі в реанімації

Стрілянина у Керчі: 12 постраждалих досі в реанімації

Укрінформ
44 людини, які постраждали в результаті масового вбивства в окупованій Керчі, залишаються в лікарнях. 

Такі дані озвучила в четвер глава МОЗ РФ Вероніка Скворцова, повідомляє «Эхо Москвы».

«У реанімації зараз знаходяться 12 хворих. За ніч стан 3 важких постраждалих стабілізувався. Пацієнти виходять з коми. Вирішується питання про евакуацію в медзаклади інших регіонів», - йдеться в повідомленні.

За словами Скворцової, головна причина смерті - вогнепальні поранення. У стаціонар потрапили ті, хто отримав поранення в результаті вибуху в політехнічному коледжі. «М'язи у дітей «фаршировані», лікарі витягають шайби і металеві кульки з різних органів. Кілька осіб втратили стопи і гомілки», - зазначається в повідомленні. Реабілітація постраждалих буде тривалою, попередила глава російського відомства.

«Спеціалісти мають намір провести посмертну психіатричну експертизу студентові, який влаштував бійню в навчальному закладі і наклав на себе руки. Це допоможе встановити мотиви злочинця. У Національному антитерористичному комітеті (Росії - ред.) говорять, що підліток захоплювався створенням вибухових пристроїв. Справа розслідується за статтею «вбивство», - йдеться також у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в четвер підконтрольний Кремлю «уряд» анексованого Криму опублікував офіційний список загиблих у результаті масового вбивства в Керченському політехнічному коледжі. Серед загиблих - п'ять викладачів навчального закладу і 15 студентів, у тому числі шестеро неповнолітніх.

Читайте також: Масове вбивство в Керчі: опублікували список загиблих

17 жовтня в політехнічному коледжі міста Керч стався вибух невстановленого пристрою і стрілянина, в результаті чого загинуло 20 осіб, а також постраждало близько 50 осіб.

Прокуратура АРК порушила кримінальне провадження за статтею "теракт" у зв’язку з подіями, що сталися в коледжі в окупованій Керчі. 

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що звернулася до голови контртерористичного управління ООН Володимира Воронкова і генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда з приводу масового вбивства в Керчі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-