“Влада” Криму хоче перейменувати бібліотеку ім. Франка

“Влада” Криму хоче перейменувати бібліотеку ім. Франка

Укрінформ
Окупаційна влада в Криму розв'язувати питання про перейменування найбільшої на півострові наукової бібліотеки імені Івана Франка та присвоєння їй імені російського публіциста і природознавця Миколи Данилевського.

Про це повідомляють кримські ЗМІ.

Так званий комітет "парламенту Криму з культури і питань охорони культурної спадщини", виступаючи з ініціативою святкування 200-річчя від дня народження Миколи Данилевського, запропонував "питання про перейменування Кримської республіканської наукової бібліотеки імені Івана Франка відповідно до чинного законодавства. А саме - виступити з ініціативою про присвоєння їй імені Миколи Данилевського", - повідомляє "Крыминформ".

"Влада" також заявила про "можливість присвоєння імені та прізвища Миколи Данилевського вулицям, площам і іншим складовим частинам населених пунктів, а також підприємствам, установам, організаціям, що перебувають у муніципальній власності".

Читайте також: Організатори розповіли, чого чекати від "Твоя Країна fest" наступного року

Республіканська універсальна наукова бібліотека імені Франка в Сімферополі була створена в 1921 році. У 1956 році на честь сторіччя з дня народження Івана Франка бібліотеці було присвоєно ім'я українського письменника.

Іван Франко - український письменник, поет, публіцист, перекладач, учений, громадський і політичний діяч ХІХ-ХХ століття.

Микола Данилевський - російський натураліст, філософ і соціолог ХIХ століття. Виступав за об'єднання всіх слов'ян у Всеслов'янську федерацію на чолі з Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-