Організатори розповіли, чого чекати від

Організатори розповіли, чого чекати від "Твоя Країна fest" наступного року

Фото
Укрінформ
Фестиваль "Твоя Країна fest", що відбувся за підтримки Міністерства інформаційної політики та проходив протягом серпня-вересня у семи прикордонних містах України вже наступного року охопить більше українських міст та залучить нових музичних виконавців.

Про це сказала радник міністра інформаційної політики України з питань міжнародної комунікації Марина Соботюк під час прес-конференції в Укрінформі.

«Ми вирішили зробити цей фестиваль у тих місцях, де цього найбільше потребують люди. Тобто, це місця зони ризику. Туди мало хто приїжджав з фестивалями, зокрема державними. Є люди, які і до сьогодні пишуть нам позитивні відгуки і дуже радіють, що мають змогу слухати українську музику. Це вже дає сигнал, що треба рухатися далі і треба роботи такі фестивалі, оскільки кожен знайшов у ньому і себе. Тому «Країна fest» буде і далі продовжуватись по тих містах, де ми потрібні. Ми не знаємо ще конкретно, які це будуть міста, але з нового року заплануємо», - сказала Соботюк.

За її словами, фестиваль української музики "Твоя Країна fest" є не політичним і повністю фінансується державою. На проведення концерту в одному місті з держбюджету було витрачено близько 700 тисяч гривень.

«Цей фестиваль повністю не політичний, артисти виступали без жодних політичних гасел, це для людей і ми будемо продовжувати рухатися далі. Мову потрібно розвивати і робити це ненав'язливо. Популяризуючи її через пісні, твори, вірші», - додала вона.

Лідер гурту «Мандри» Сергій Фоменко (Фома) зазначив, що однією із особливостей фестивалю було те, що аудиторія мала змогу слухати виконавців різного формату.

«Ми взяли кілька знакових артистів, які мають свою аудиторію. Не було однорідного формату, була різноманітна музика і це є однією із складових успіху цього фестивалю», - розповів Фоменко.

Водночас він зазначив, що наступного року до участі у фестивалі буде запрошено ще більше українських артистів. «Я сподіваюсь, у нас буде ширше коло артистів. Тих, які мають своє цікаве обличчя, свою чітку проукраїнську позицію і свою велику аудиторію», - сказав лідер гурту «Мандри».

У свою чергу, лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя зазначив, що саме українські виконавці на власному прикладі мають прививати суспільству любов до всього українського, зокрема мови.

«Ми вчимо в Україні мультикультурній, багатонаціональній правильно говорити українською через свій приклад. Спокійно, лагідно, як ті, хто допомагає, мотивує, спонукає, а не ті, хто намагаються радикально змусити. Ми не насильно це робимо, а лагідно. І це наш головний посил», - зазначив Тополя.

Водночас народна артистка України Марія Бурмака висловили переконання, що такі фестивалі потрібно продовжувати іншими мистецькими заходами.

«Не можна применшити значимість таких великих заходів, адже музика українською мовою єднає усіх людей, змушує відчувати свою єдність, підкреслює українську ідентичність. Дуже чекаємо продовження цього фестивалю у будь-якій формі - формі освітніх заходів, концертів, конференцій, це може бути будь-що. Перша частина вже зроблена», - сказала Бурмака.

Як повідомляв Укрінформ, фестиваль української музики «Твоя Країна fest» пройшов за підтримки Міністерства інформаційної політики України у серпні-вересні в 7 прикордонних містах.

У ньому взяли участь гурти «Мандри», «Антитіла», «Тартак», GrozovSka Band, Іванка Червінська, Марія Бурмака та Gypsy Lyre.

Читайте також: "Твоя Країна fest" завершився концертом на кордоні з Білоруссю

29 вересня 2018 року фестиваль пройшов у Сарнах (Рівненська область, кордон з Білоруссю), 22 вересня - у Новоселиці (Чернівецька область, кордон з Румунією та Молдовою), 15 вересня - у Мукачевому (Закарпатська область, кордон з Угорщиною), 8 вересня - у Конотопі (Сумська область, кордон з Росією).

24 серпня фестиваль відбувся у прифронтовому Маріуполі (Донецька область), 18 серпня - у Генічеську (Херсонська область), неподалік від адмінмежі з окупованим Кримом, 11 серпня - у Ізмаїлі (Одеська область), на кордоні з Румунією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-