ЮНЕСКО оголосила про початок прямого моніторингу в окупованому Криму

ЮНЕСКО оголосила про початок прямого моніторингу в окупованому Криму

Укрінформ
Виконавча рада ЮНЕСКО офіційно оголосила про початок першої фази прямого моніторингу ситуації в окупованому Криму, про результат якого генеральний директор організації прозвітує через рік.

Про це написав посол України у Франції Олег Шамшур у Тwitter.

“Сьогоднішнє засідання Виконради ЮНЕСКО стало важливою подією: офіційно оголошено про початок першої фази прямого моніторингу Організації ситуації в окупованому Криму, ухвалено рішення щодо звітування Гендиректора про його результати наступного жовтня”, - зазначив посол.

Як повідомлялося, в лютому Україна передала ЮНЕСКО докладний аналіз проблем, спричинених російською окупацією Криму.

На початку березня заступник міністра закордонних справ України, голова Національної комісії України у справах ЮНЕСКО Сергій Кислиця і генеральний директор ЮНЕСКО Одрі Азулє обговорили перспективу запровадження прямого моніторингу ситуації з культурною та історичною спадщиною в результаті окупації Росією Криму.

Читайте також: В окупованому Криму 38 із 46 парфій УПЦ КП припинили існування

27 березня в ЮНЕСКО оприлюднили доповідь про моніторинг ситуації в окупованому Криму, в якій ішлося про погіршення ситуації в галузі захисту культурної спадщини півострова.

11 квітня Виконавча рада ЮНЕСКО ухвалила рішення, яке фактично дозволяє розмістити моніторингову місію для спостереження за ситуацією в окупованому Росією Криму.

1 жовтня керівництво ЮНЕСКО підтвердило намір найближчим часом розпочати першу фазу прямого моніторингу. До спільної заяви на підтримку України приєднались 30 держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-