"Справа Хізб ут-Тахрір": адвокатам у не дали слова в ростовському суді

Фото
Укрінформ
У Північно-Кавказькому окружному військовому суді в Ростові-на-Дону у вівторок відбулося засідання, під час якого адвокати фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" так і не змогли надати свої докази невинуватості підзахисних.

Про це в Facebook повідомила "Крымская солидарность".

"Засідання суду закінчене. Прокурор після перерви продовжив читання експертизи. Також суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на 3 місяці", - повідомили активісти "Крымской солидарности".

За інформацією громадської організації, адвокати фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" (перша бахчисарайська група) мали брати участь у процесі з Кримського гарнізонного військового суду за допомогою відеозв'язку і вже зайшли до зали суду, проте засідання обмежилося оголошенням стороною обвинувачення експертизи з матеріалів справи.

Суд по справі «Хізб ут-Тахрір» / Фото: facebook.com/crimeansolidarity

Як повідомлялося, напередодні в Кримському гарнізонному військовому суді у Сімферополі адвокати фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" також готувалися брати участь у процесі за допомогою відеозв'язку з Північно-Кавказьким окружним військовим судом у м. Ростові-на-Дону, проте на засіданні розглядалися лише докази, надані стороною обвинувачення.

Адвокати Еміль Курбедінов і Сергій Легостов раніше заявляли про неприпустимість використання стороною обвинувачення як доказів "різних аркушів з окремими фразами, іменами, датами, причому більшість із них стосувалася 2006 року", які, нібито, викривають їхніх підзахисних у таких особливо тяжких злочинах, як "тероризм" і "насильницьке захоплення влади".

Читайте також: Справа Хізб ут-Тахрір: "суд" у Криму продовжив арешт шістьом фігурантам

Перша група бахчисарайців, обвинувачених у причетності до організації "Хізб ут-Тахрір", була затримана 12 травня 2016 року в окупованому Криму після серії обшуків у будинках кримських татар, а також у місцевому кафе м. Бахчисарая. У результаті були заарештовані та обвинувачені у тероризмі Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-