Сенцов пише сценарій для фільму про в'язницю

Сенцов пише сценарій для фільму про в'язницю

Укрінформ
Український режисер Олег Сенцов, який припинив 145-денне голодування в колонії міста Лабитнангі, почав писати сценарій для майбутнього фільму.

Про це в інтерв'ю «Известия» повідомив заступник директора ФСВП Валерій Максименко.

«Він вже почав писати сценарій для майбутнього фільму. Це буде розповідь про життя у в'язниці та ув'язнених. Натхнення його не покидає», - розповів він.

За словами Максименка, зараз Сенцов під контролем медиків виходить з голодування: «він їсть по трохи, в основному каші і кисломолочні продукти». Приблизно через 20 днів ув'язнений буде переведений на звичайну тюремну їжу.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Олег Сенцов припинив голодування 6 жовтня. Олег передав через адвоката лист, в якому розповів про загрозу примусового годування. Насильницьке годування повинне було початися в рамках «реанімаційних заходів з рятування життя пацієнта», тому Сенцов вимушений припинити голодування.

Читайте також: Якби Сенцов не припинив голодування, то "міг стати рослиною" - російські тюремники

Політв'язень Кремля Станіслав Клих у своєму листі Олегу Сенцову звернув увагу на те, що після того, як Сенцов почав голодування, проблемі українських політв'язнів стали приділяти більше уваги, і за це усі українські в'язні йому вдячні.

Український режисер з Криму Олег Сенцов в серпні 2015 року був засуджений в Росії до 20 років ув'язнення з відбуттям покарання в колонії суворого режиму за сфабрикованими обвинуваченнями в плануванні терактів в анексованому Криму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів в РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-