Російські тюремники стверджують, що Сенцов письмово погодився приймати їжу

Російські тюремники стверджують, що Сенцов письмово погодився приймати їжу

Укрінформ
Заступник голови ФСВП Росії Валерій Максименко стверджує, що незаконно засуджений український режисер Олег Сенцов офіційно письмово погодився приймати їжу.

Про це він сказав у коментарі телеканалу «Дождь».

«Олег Сенцов офіційно письмово погодився приймати їжу... Нехай живе, що називається. І він це зрозумів і припинив голодування», - заявив Максименко.

Водночас він відмовився детально коментувати офіційну письмову відмову Сенцова від голодування.

«З приводу документа (офіційної письмової відмови - ред.) я не хотів би коментувати, сьогодні голодування припинено», - сказав він.

За словами Максименка, Сенцов отримує нормальну їжу, дієтичну. «Раніше ж він харчувався як космонавт - з тюбиків, пастами. Але організм людини потребує ще і твердої їжі, інакше шлунково-кишковий тракт починає працювати не зовсім як треба. Зараз поступово вводимо йому тверді продукти. Це ціла методологія - реально кращі дієтологи Москви, яких ви бачите по телевізору, допомагають нам у цьому», - додав він.

Також Максименко сказав, що Сенцов знаходиться в тюремній лікарні ІК-8 на території колонії. «Він лежить в хороших умовах. Як ми побачимо динаміку відновлення, його будуть переводити в загін. Поки ще в загін йому зарано, треба набратися сил і здоров'я. Я думаю, це станеться досить швидко», - заявив він.

Читайте також: У Денісової перевіряють інформацію, що Сенцов припинив голодування

Як повідомлялося, раніше в п'ятницю, 5 жовтня, російські ЗМІ з посиланням на заступника директора ФСВП Росії Максименко повідомили про припинення голодування Сенцовим. Максименко заявив, що кращі дієтологи Москви розробили для Сенцова спеціальну дієту для виведення з голодування.

Український режисер з Криму Олег Сенцов в серпні 2015 року був засуджений в Росії до 20 років ув'язнення з відбуванням покарання в колонії суворого режиму за сфабрикованими звинуваченнями в плануванні терактів в аннексированном Криму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політичних в'язнів, що містяться в російських в'язницях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-