ЄСПЛ прийняв скаргу Сенцова проти Росії

ЄСПЛ прийняв скаргу Сенцова проти Росії

Оновлено
Укрінформ
Європейський суд з прав людини взяв до розгляду позов незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомив керівник міжнародної правозахисної групи "Агора" Павло Чиков в своєму Telegram-каналі.

«Ще одна суперновина. ЄСПЛ комунікував справу Олега Сенцова. Суд пов'язав його скаргу зі справою України vs Росія про анексію Криму. Працює адвокат Наташа Добрєва », - так Чиков анонсував документ ЄСПЛ.

За його словами, в поданій до ЄСПЛ скарзі Сенцов заявляє, що стосовно нього російською владою мало місце порушення статті 3 (заборона тортур), статті 5 (право на свободу і безпеку) Конвенції про захист прав людини і основних свобод. Як наголошується в повідомленні ЄСПЛ, опублікованому правозахисником, уряду Росії запропоновано до 16 січня 2019 року подати свої зауваження щодо прийнятності та суті справи.

Разом з тим, в ЄСПЛ уточнили, що судовий розгляд за позовом Сенцова відкладено до результатів розгляду справи "Україна проти Росії", що стосується анексії Криму.

Читайте також: Оприлюднене Росією фото Сенцова нагадує сталінські часи ГУЛАГу — Клімкін

Як повідомлялося, 28 вересня Сенцова вивозили з колонії Лабитнангі в міську лікарню «для планового обстеження». З огляду на результати проведеного обстеження російські лікарі «провели корекцію лікування» Сенцова, повідомила Федеральна служба з виконання покарань Росії.

14 травня засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у в'язницях РФ.

В Україні і світі проходять численні акції з вимогою його звільнення.

Цієї п'ятниці, 5 жовтня, адвокат Дмитро Дінзе відвідає Сенцова в колонії російського міста Лабитнангі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-