Оприлюднене Росією фото Сенцова нагадує сталінські часи ГУЛАГу — Клімкін

Оприлюднене Росією фото Сенцова нагадує сталінські часи ГУЛАГу — Клімкін

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін переконаний, що задля звільнення українських заручників і політв'язнів Кремля потрібно зміцнювати міжнародний тиск на Росію, і цей тиск має спрацювати.

Про це він заявив під час спільної з міністром закордонних справ і європейських питань Словацької Республіки Мірославом Лайчаком прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця фотографія Олега Сенцова, яку оприлюднила Росія, реально нагадує сталінські часи ГУЛАГу. Нам потрібно просто зміцнювати тиск на Росію і дуже послідовно виступати і в рамках наших контактів з друзями і партнерами, і в міжнародних організаціях. Росія не живе у вакуумі, і цей тиск має спрацювати", - сказав міністр.

Читайте також: Стан Сенцова погіршується, у нього розвинулася гіпоксія - адвокат

Водночас Клімкін запевнив, що питання звільнення політв'язнів і заручників порушується на кожній міжнародній зустрічі, у тому числі й Президента.

Як повідомлялося, нещодавно в Росії було оприлюднено фото Олега Сенцова із лікарні, на якому видно, наскільки сильно схуд політв'язень.

14 травня засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, яких тримають у в'язницях РФ.

В Україні і світі проходять численні акції з вимогою його звільнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-