Обвалилася частина залізничного прольоту Керченського мосту

Обвалилася частина залізничного прольоту Керченського мосту

Відео
Укрінформ
В окупованому Криму проліт споруджуваної залізничної частини мосту через Керченську протоку впав у воду при монтажі конструкцій.

Про це повідомляє близьке до окупаційної влади агентство "Крыминформ".

"На морській ділянці будівництва моста між Тузлинской косою і однойменним островом в процесі опускання на опори один із залізничних прольотів нахилився і впав у акваторію, на мілководді", – йдеться в повідомленні "Крыминформа".

У прес-службі оператора транспортного переходу – ФКУ "Упрдор "Тамань" припустили, що інцидент стався в результаті технічної несправності однієї з домкратных систем.

Стверджується, що з будівельників ніхто не постраждав, а самі опори не пошкоджені і їх несуча здатність не порушена. Опубліковано також відео падіння у море прольоту частини Кримського мосту.

Проліт планується витягти з води "після необхідної підготовки". На встановлення нової прогонової будови, за попередніми оцінками, знадобиться 30-45 діб, повідомили в ФКУ "Упрдор "Тамань".

Читайте також: Порошенко закликав ООН зупинити спроби РФ окупувати Азовське море

Наразі на ділянці працюють представники замовника і підрядника, які оцінюють наслідки інциденту, з'ясовують його причини. Запевняють, що нештатна ситуація не вплине на терміни реалізації проекту в цілому.

Введення в експлуатацію всього залізничного мосту заплановано на грудень 2019 року.

Нагадаємо, РФ після окупації Криму розпочала будівництво мосту через Керченську протоку в лютому 2016 року, при цьому Москва не погоджувала з Києвом обмеження для кораблів, що заходять в акваторію Азовського моря до українських портів по Керченській протоці.

У лютому 2018 року Київ направив в Постійну палату міжнародного третейського суду в Гаазі меморандум про порушення Росією Конвенції ООН із морського права, в якому поскаржився, зокрема, на будівництво Керченського мосту, викликане ним обмеження навігації в протоці і ту обставину, що міст фактично перекриє доступ великотоннажних суден до Азовського моря.

Читайте також: Українські кораблі йшли через Керченську протоку в бойовій готовності - керівник операції

18 липня 2018 року посли країн-членів Євросоюзу схвалили рішення про введення індивідуальних санкцій проти шести осіб, причетних до незаконного будівництва Керченського мосту.

Автомобільний рух на мосту через Керченську протоку в окупований Росією Крим із Краснодарського краю було запущено 15 травня 2018 року.

За словами секретаря РНБО України Олександра Турчинова, будівництво Росією моста через Керченську протоку в окупований Крим створило низку серйозних загроз і методів тиску на Україну, ключовою з яких є загроза національної безпеки.

Фото: c-inform.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-