Порошенко закликав ООН зупинити спроби РФ окупувати Азовське море

Порошенко закликав ООН зупинити спроби РФ окупувати Азовське море

Укрінформ
Росія продовжує всій агресивний наступ, застосовуючи для цього бойову хімічну зброю, інструменти гібридної війни, окупацію сухопутних територій сусідніх держав, і тепер – акваторії Азовського моря. 

На це звернув увагу держав-членів ООН Президент України Петро Порошенко під час свого виступу в середу в сесійній залі Генеральної Асамблеї ООН, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Відсутність відповідного покарання (за злочинні вчинки – ред.) призводить до того, що після Грузії настала черга України, після Литвиненка – Скрипалів, після Алеппо – Ідліба. Кремль не має наміру зупинятися на цьому. Після окупації Криму, його мішенню сьогодні є окупація Азовського моря", - наголосив український лідер.

Він підкреслив, що, незаконно побудувавши міст через Керченську протоку, РФ почала систематично порушувати свободу міжнародної навігації через Керченську протоку як для українських, так і для іноземних суден.

Читайте також: ВМС України оприлюднили докази російських провокацій в Азовському морі

"Такі грубі порушення мають бути припинені як незаконні, у тому числі в рамках Конвенції ООН з морського права. Вони мають отримати рішучу відповідь, включаючи посилення санкційної політики та інші цілеспрямовані заходи", - заявив Президент України.

Він зауважив, що для створення мирного, справедливого і сталого суспільства потрібно захищати Статут ООН, підтримувати його норми та принципи, вдаватися до рішучих заходів щодо відновлення справедливості.

Фото: Святослав Цеголко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-