ВМС України оприлюднили докази російських провокацій в Азовському морі

ВМС України оприлюднили докази російських провокацій в Азовському морі

Відео
Укрінформ
Російський прикордонний катер типу "Мангуст" на великій швидкості намагався зблизитися з українськими кораблями в Азовському морі.

Відео провокацій опублікувала прес-служба Військово-морських сил України на сторінці в Facebook.

"Прикордонний катер РФ на великій швидкості намагався зблизитись з нашими кораблями, але рішучими активними діями екіпажів малих броньованих артилерійських катерів "Лубни" та "Кременчук" був відведений та недопущений до місця стоянки пошуково-рятувального судна "Донбас" та морського буксиру "Корець", - зазначили у ВМС.

Читайте також: Кораблі українських ВМС в Азовському морі прибули до місця призначення

Нагадаємо: ввечері 23 вересня два кораблі ВМС України пройшли Керченську протоку і увійшли до акваторії Азовського моря. Судна використають для формування бази ВМС у Бердянську.

Під час переходу сили РФ допустили ряд небезпечних інцидентів: 20 вересня розвідувальний корабель РФ «Приазов’я» здійснив надмірне зближення з українськими суднами.

Наступного дня російський винищувач Су-27 з території анексованого Криму зблизився на небезпечну відстань з військово-транспортним літаком Ан-26 ВМС ЗСУ, який виконував планове завдання над акваторією Чорного моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-