Українські кораблі йшли через Керченську протоку в бойовій готовності - керівник операції

Українські кораблі йшли через Керченську протоку в бойовій готовності - керівник операції

Укрінформ
Під час походу Військово-морських сил України з Одеси до Азовського моря вся зброя була заряджена, а команди були готові до можливого бойового зіткнення.

Про це повідомив командир походу ВМС з Одеси до Азовського моря, капітан 1-го рангу Дмитро Коваленко в інтерв’ю Укрінформу.

“Бойові групи, кулемети, все заряджене було. Дві людини у повній екіпіровці стояли на видноті - аби росіяни бачили. Всі інші, теж повністю екіпіровані, були готові будь-якої хвилини вибігти”, - розповів Коваленко.

Командир також зазначив, що на кораблях були попередньо розтягнуті маскувальні сітки, а також розкладені пожежні рукави - на випадок, якби росіяни спробували захопити корабель без стрілянини.

Читайте також: Катер РФ в Азовському морі намагався спровокувати бойове зіткнення — Регула

“Маскувальними сітками затягнулися, аби рухи приховати, пожежні рукави розклали, щоби їх змивати, якби полізли. Вони ж можуть лізти, не стріляючи. А ми лише у відповідь маємо стріляти. Ну, я б на них подивився, якби вони спробували. Все-таки, вісім кілограмів струмінь води. Людину легко змити з борту”, - сказав він.

Як повідомлялося, наприкінці вересня рятувально-пошуковий корабель Військово-морських сил України “Донбас” і морський буксир “Корець” здійснили похід з Одеси до Маріуполя через Керченську протоку. Операція, здійснена під командуванням Генерального штабу Збройних сил України на виконання рішення Президента України, була проведена для посилення присутності в Азовському морі і забезпечення свободи судноплавства в його акваторії. Кораблі стануть основою нової бази ВМС в Азовському морі, яка має бути створена до кінця 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-