З визволенням Криму Росія не зможе демонструвати свою силу - Порошенко

З визволенням Криму Росія не зможе демонструвати свою силу - Порошенко

Укрінформ
Птеро Порошенко висловив переконання, що з поверненням на Кримський півострів українського суверенітету, РФ втратить можливості для агресії в інших країнах та дестабілізувати ситуацію в Чорноморському регіоні. 

Про це повідомляє прес-служба Президента.

«Моя присутність тут у США та зустріч в Нью-Йорку (зустріч Президента України зі Спеціальним представником США по Україні Куртом Волкером - ред.), де ми мали величезну честь отримати декларацію щодо Криму, підписану Секретарем Помпео. Вона буде розміщена в президентському офісі. Я обіцяю вам», - сказав Петро Порошенко під час відвідування бази Берегової охорони США «Балтімор» в рамках робочого візиту до США.

«Це надзвичайно важливий документ», – наголосив Президент.

Петро Порошенко також підкреслив велике значення висловлених під час Генасамблеї ООН позицій від різних країн - Туреччини, Великобританії, Норвегії, Польщі про те, наскільки важливим є український суверенітет, територіальна цілісність, підтримка для України. «Наскільки важливо зберегти єдність та солідарність світу, боротися за свободу, боротися за демократію», - додав він.

Президент вкотре висловив переконання: якщо лідери світу продовжуватимуть дотримуватися цієї позиції, підтримувати продовження санкцій, Україні вдасться перемогти агресора.

Читайте також: США є світовим лідером у наданні допомоги українській армії – Президент

«Якщо ми будемо підтримувати тиск, то Крим стане нестерпним тягарем для Москви і агресія втратить для Кремля будь-який сенс. Росія почала платити за безвідповідальну поведінку, за нелегальну анексію Криму, агресію на Сході моєї країни. Санкції працюють і їх необхідно посилити», - сказав Глава держави.

«З визволенням Криму, Росія опиниться без пускового майданчика і не зможе демонструвати свою силу над Сирією, загрожувати флангу НАТО в Чорному морі, підривати режим боротьби з розповсюдженням ЗМЗ під керівництвом США шляхом реконструкції радянських ядерних установок в Криму», - наголосив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-