Стан Балуха погіршився - Денісова написала віце-президенту Червоного Хреста

Стан Балуха погіршився - Денісова написала віце-президенту Червоного Хреста

Документ
Укрінформ
Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова звернулася до віце-президента МКЧХ Жиля Карбоньєра з проханням терміново сприяти візиту незалежних медичних працівників до українського політв'язня Володимира Балуха, стан якого є надзвичайно тяжким.

Про це український омбудсмен заявила на своїй сторінці у Facebook.

"Стан Володимира Балуха надзвичайно тяжкий. Після фізичного насильства адміністрацією пенітенціарної установи він отримав численні побої печінки, спини та голови. Це значно погіршило його стан здоров'я", - зазначила Денісова.

Водночас омбудсмен повідомила, що звернулася до віце-президента Міжнародного Комітету Червоного Хреста Жиля Карбоньєра з проханням терміново сприяти візиту лікарів до Балуха "для забезпечення його кваліфікованою медичною допомогою незалежних медичних працівників". До допису вона додала скан-копію відповідного листа.

"Балуху не надається медична допомога станом на цей час, незважаючи на вкрай тяжкий стан ув'язненого, а саме біль у серці, що супроводжується відрижкою та блювотними рефлексами, постійний біль у ділянках печінки, спини та голови", - зазначила вона у зверненні до Карбоньєра.

Окрім того, Денісова наголосила, що навіть після звернень до уповноваженого з прав людини РФ Тетяни Москалькової Балуху досі не надано медичної допомоги.

"Уповноважений РФ не відреагувала і на мою пропозицію щодо відвідин Кирила Вишинського одночасно з моїм візитом до Володимира Балуха. Володимиру зараз життєво необхідна кваліфікована медична допомога. Сподіваюся, що найближчим часом Міжнародний Комітет Червоного Хреста надішле до нього незалежних медичних працівників", - підкреслила український омбудсмен.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в понеділок, 24 вересня, політв'язня Володимира Балуха не привезли в так званий Верховний суд Криму. "Суддя" прийняла постанову про розгляд апеляційної скарги в режимі відеоконференції. При цьому Балух наполягав на особистій присутності в судовому залі. Секретар "суду" повідомила, що він відмовився виходити з камери слідчого ізолятора для сеансу відеоконференції. "Суддя" намагалася розпочати засідання без Балуха, проте була змушена відкласти розгляд скарги через протест адвокатів політв'язня.

Читайте також: "Суд" у справі Балуха перенесли на 3 жовтня

ФСБ РФ затримала кримського фермера Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд в Криму засудив українця до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тисяч рублів (приблизно 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ. У своєму останньому слові Балух заявив про політичний мотив його кримінальної справи.

19 березня 2018 року Балух оголосив безстрокове голодування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-