"Суд" у справі Балуха перенесли на 3 жовтня

Укрінформ
В окупованому Криму "суд" у справі українського активіста Балуха перенесли на 3 жовтня.

Про це повідомляє у Facebook "Кримська правозахисна група".

"Верховний суд" Криму 24 вересня 2018 року переніс судове засідання у "справі" Володимира Балуха на 3 жовтня 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в понеділок, 24 вересня, політв'язня Володимира Балуха не привезли до так званого Верховного суду Криму. "Суддя" прийняла постанову про розгляд апеляційної скарги в режимі відеоконференції. При цьому Балух наполягав на особистій присутності в судовій залі. Секретар суду повідомила, що він відмовився виходити з камери слідчого ізолятора для сеансу відеоконференції. "Суддя" намагалася розпочати засідання без Балуха, однак була змушена відкласти розгляд скарги через протест адвокатів політв'язня.

Читайте також:"Суд" в окупованому Криму розгляне апеляцію Балуха у третій справі

ФСБ РФ затримала кримського фермера Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. "Суд" Криму засудив українця до 5 років колонії загального режиму і штрафу в 10 тисяч рублів (приблизно 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ. У своєму останньому слові Балух заявив про політичний мотив його кримінальної справи.

19 березня 2018 року Балух оголосив безстрокове голодування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-