Волкер пояснив, чому РФ зобов'язана звільнити Сенцова

Волкер пояснив, чому РФ зобов'язана звільнити Сенцова

Укрінформ
Українського режисера Олега Сенцова слід звільнити з урахуванням його стану через оголошене голодування.

Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер в інтерв'ю "Ехо Москви".

"Він перебуває у дуже тяжкому стані голодування. Він був вивезений з Криму; йому насильно надали російське громадянство, яке він відкидає; йому пред'явлено звинувачення в тероризмі, яке він відкидає, і представлені докази його провини не дуже переконливі; і я вважаю, що, як мінімум, в якості гуманітарного жесту для нього і його сім'ї Олега Сенцова слід звільнити з урахуванням його стану", - сказав Волкер.

Також спецпредставник Держдепартаменту США по Україні закликав не зловживати ярликом тероризму для боротьби з політичними противниками.

Читайте також: Олег Сенцов уже не вірить у своє звільнення - сестра

"А що стосується тероризму, так, ми дуже стурбовані тероризму на глобальному рівні і поділяємо цю стурбованість з Росією, але давайте не будемо зловживати ярликом тероризму для боротьби з політичними противниками, коли владі кажуть: вони терористи, тому ми їх заарештуємо", - відповів Волкер на питання про те, чому США "захищає терориста" Сенцова.

Як повідомляв Укрінформ, український режисер з Криму Олег Сенцов незаконно засуджений в Росії в серпні 2015 року до 20 років колонії суворого режиму за сфабрикованим звинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму. 14 травня 2018 року він оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення всіх українських політв'язнів в РФ. У цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-