Олег Сенцов уже не вірить у своє звільнення - сестра

Олег Сенцов уже не вірить у своє звільнення - сестра

Політв’язні
Укрінформ
Незаконно засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов не вірить у своє звільнення і перебуває в поганому стані.

Про це повідомила його двоюрідна сестра Наталія Каплан в інтерв'ю "Медузі".

"Олег також втратив надію. Він мені так і написав: "Я не вірю, що ми всі разом заживемо в Києві", – це він мав на увазі себе з дітьми. Він написав заповіт, написав, що у нього гіпоксія, і від цього страждає серце й мозок. Він дуже погано почувається і не знає, скільки ще протримається", – розповіла Каплан.

За словами сестри Сенцова, вона сама вже ні на що не сподівається й лише робить, що може.

"На даний момент я почуваюся в страшному глухому куті. Раніше у мене завжди був план: влаштувати акцію, подати апеляцію, надрукувати його розповіді, зустрітися з політиками, виступити десь. А зараз я взагалі не розумію, що робити далі", – каже Каплан.

Вона зазначає, що регулярно спілкується з закордонними політиками і проводить переговори з першим віце-спікером Іриною Геращенко.

"Сама я теж уже не уявляю, кого ще на цій планеті можна підключити до цієї теми. Що вже ми тільки не перепробували, що тільки не робили. Поки все це абсолютно безрезультатно", - каже Каплан.

Вона підкреслила, що звільненням Сенцова займається не тільки українська сторона, але й президент Франції Еммануель Макрон, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, німецький канцлер Ангела Меркель, представники Канади.

Читайте також: У Парижі, біля посольства Росії, показали фільм Сенцова

Як повідомляв Укрінформ, український режисер з Криму Олег Сенцов був незаконно засуджений в Росії в серпні 2015 року до 20 років колонії суворого режиму за сфабрикованим звинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму. 14 травня 2018 року він оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення всіх українських політв'язнів в РФ.

Усього в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-