Українські кораблі не платили за прохід під Кримським мостом - ВМС спростовує фейк

Українські кораблі не платили за прохід під Кримським мостом - ВМС спростовує фейк

Укрінформ
Під час проходу двох кораблів Військово-морських сил України "Донбас" і "Корець", які 23 вересня через Керченську протоку йшли в порт Бердянська, військові скористалися послугами керченського лоцмана для проходу через протоку, проте не платили йому.

Про це в ефірі Радіо Крим.Реалії 24 вересня розповів перший заступник командувача Військово-морських сил України Андрій Тарасов.

"Ми нічого не платили, і питання про оплату навіть не стояло. Це фейк російських ЗМІ, тому що з нашого боку питання про оплату не піднімалося", - зазначив він.

Раніше кримські ЗМІ з посиланням на Росморречфлот повідомили, що під час проходу двох кораблів Військово-морських сил України "Донбас" і "Корець", які 23 вересня через Керченську протоку йшли в порт Бердянська, була здійснена оплата за лоцманську службу, розташовану в Керчі.

Напередодні інформацію про перебування керченського лоцмана на борту українського військового корабля під час проходу Керч-Єнікальським каналом підтвердив у своєму Фейсбуці генеральний директор підконтрольних Росії "Кримських морських портів" Олексій Волков.

Волков зазначив, що лоцманську проводку українських військових суден Керченською протокою здійснило підприємство "Кримські морські порти", яке має в своєму розпорядженні лоцманську службу в Керчі.

Читайте також: Міноборони: Через Керченську протоку кораблі пройшли у складній обстановці

23 вересня два корабля Військово-морських сил України, які прямували до Бердянська, пройшли під Керченською мостом. Ситуацію з повітря контролювали літаки-розвідники США.

Як повідомили в командуванні Військово-морських сил Збройних сил України, перехід через Керченську протоку в Азовське море українських військових кораблів A500 "Донбас" і A830 "Корець" проходив у складній обстановці. У прес-центрі підкреслили, що українські ВМС "не просили дозволу у країни-агресора, а реалізували своє право на вільне плавання Керченською протокою і Азовським морем згідно з Конвенцією ООН і міжнародними угодами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-