Міноборони: Через Керченську протоку кораблі пройшли у складній обстановці

Міноборони: Через Керченську протоку кораблі пройшли у складній обстановці

Фото
Укрінформ
Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України повідомило деталі проходження кораблів ВМС України через Керченську протоку.

Про це йдеться у повідомленні командування ВМС ЗСУ, яке оприлюднене на сайті Міністерства оборони.

«23 вересня пошуково-рятувальне судно «Донбас» та морський буксир «Корець» пройшли Керченську протоку. При цьому Військово-Морські Сили ЗС України не просили дозволу у країни агресора», - наголосили у ВМС.

Читайте також: Росія не буде домінувати в Чорному та Азовському морях — Турчинов

Зазначається, що перехід до Керченської протоки та через неї «проходив у складній обстановці».

Зокрема, на Чорному морі кораблі українських ВМС безпосередньо супроводжувались розвідувальним кораблем чорноморського флоту «Приазов’я» та прикордонними сторожовими кораблями РФ «Аметіст» та «Дон».

«В Керченській протоці для безпосереднього супроводження було задіяно більше 10 кораблів і катерів ФСБ та Чорноморського флоту РФ. Літаки країни агресора неодноразово здійснювали обліт наших кораблів, у тому числі на гранично низьких висотах», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Порошенко вітає вихід військових кораблів в Азовське море

Крім того, сили РФ допустили ряд небезпечних інцидентів: 20 вересня розвідувальний корабель РФ «Приазов’я» здійснив надмірне зближення з українськими суднами.

Наступного дня російський винищувач Су-27 з території анексованого Криму зблизився на небезпечну відстань з військово-транспортним літаком Ан-26 ВМС ЗСУ, який виконував планове завдання над акваторією Чорного моря.

Водночас, наразі пошуково-рятувальне судно «Донбас» та морський буксир «Корець» продовжують виконувати завдання.

«Від Керченської протоки їх охорону забезпечують малі броньовані катери «Лубни» та «Кременчук». Відповідні сили та засоби ЗСУ, у тому числі і авіація, також знаходяться в готовності до реагування на можливі загрози», - зазначили у ВМС.

Нагадаємо: ввечері 23 вересня два кораблі ВМС України пройшли Керченську протоку і увійшли до акваторії Азовського моря. Судна використають для формування бази ВМС у Бердянську.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-