У центрі

У центрі "Кримська родина" в Києві відбулося відкриття нового навчального року

Фото
Укрінформ
Урочисте відкриття нового навчального року відбулося у кримськотатарському культурно-освітньому центрі "Кримська родина" у Києві.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Участь у святковій програмі взяли представники кримськотатарської спільноти, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров і його заступник Ахтем Чийгоз.

Захід розпочався з виконання кримськотатарського гімну «Я присягнувся!» й державного українського «Ще не вмерла України ні слава, ні воля», а також спільної молитви.

Урочисте відкриття нового навчального року в столичному культурно-освітньому центрі "Кримська родина" / Фото: Багмут Павло, Укрінформ

Читайте також: Українські розробники пропонують ідеї для нової української школи - Гройсман

Вітаючи присутніх гостей, директор столичної школи №165, у якій розташований центр, Людмила Вашкулат зазначила, що «Кримська родина» за чотири роки свого існування зробила величезний внесок в об’єднання та розвиток дітей переселенців з Криму. "Хлопчики та дівчатка вчать рідну мову та займаються співами і танцями. За цей час вихованці «Кримської родини» брали активну участь у всіх танцювальних і пісенних фестивалях України, а також представляють культуру кримськотатарського народу за кордоном", - сказала вона.

Директор школи розповіла, що з моменту створення центру у 2014 році його вихованці вже встигли взяти участь у численних громадських заходах та акціях як співаки, читці й танцюристи. А цього року талантами маленьких виконавців насолоджувалися глядачі й учасники міжнародних фестивалів у Туреччині та Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-