"Суд" у Криму відхилив апеляцію на арешт блогера Мемедемінова

Укрінформ
В окупованому Криму "суд" залишив чинним рішення першої інстанції про продовження арешту блогеру Наріману Мемедемінову, якого обвинувачують у "пропаганді тероризму".

Про це повідомляє "Кримська солідарність"

"Судове засідання завершено. Дружину не допустили на оголошення рішення суду. Скарги не були задоволені", - йдеться в повідомленні.

Під час засідання Наріман Мемедемінов клопотав про відвід "судді" і "прокурора" через недовіру.

Читайте також: Активіста "Кримської солідарності" відпустили із СІЗО

Як повідомлялося, у березні 2018 року в Бахчисарайському районі у будинку кримськотатарського блогера і громадського журналіста Нарімана Мемедемінова російські силовики провели обшук. "Суд" заарештував активіста за підозрою в пропаганді тероризму. 15 травня Київський районний "суд" м.Сімферополя продовжив його тримання під вартою ще на чотири місяці. Крім того, 30 червня Мемедемінова помістили до психіатричної лікарні, де лікарі за результатами експертизи визнали його здоровою людиною. У серпні його тримання під вартою продовжили ще на два місяці.

Міністерство закордонних справ України вимагало від окупаційної влади Криму звільнити активіста. Прокуратура Автономної Республіки Крим почала кримінальне провадження за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст.146(незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст.162 (порушення недоторканості житла) Кримінального кодексу України.

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) назвала арешт Мемедемінова в Криму "порушенням прав на свободу думки, вільне отримання і поширення інформації, в тому числі за допомогою мережі Інтернет".

Фото: ctrcenter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-