До Балуха в СІЗО приїхав адвокат

До Балуха в СІЗО приїхав адвокат

Політв’язні
Укрінформ
Адвокат українського активіста Володимира Балуха прибув у СІЗО Сімферополя на зустріч зі своїм підзахисним після інформації про його побиття.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група в Facebook.

"Адвокат українського активіста Володимира Балуха вранці 15 вересня прибув у СІЗО Сімферополя, щоб побачити свого підзахисного. Черговий СІЗО йому відповів, що звернення адвоката передано начальнику федеральної казенної установи (ФКУ) СІЗО-1 Управління Федеральної служби виконання покарань (УФСВП) РФ у Криму Бережному Сергію Володимировичу, але його зараз немає на місці. Як начальник приїде в СІЗО, він буде особисто вирішувати це питання", - написали правозахисники.

Адвокат чекає біля СІЗО зустрічі з Володимиром Балухом, щоб дізнатися, що вчора сталося і в якому стані активіст.

За даними Кримської правозахисної групи, в СІЗО також повинен прибути архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент.

Читайте також: Після побиття у Балуха болить голова і печінка - Чийгоз

Як повідомлялося, 14 вересня заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз розповів журналістам, що активіста Балуха вивели з камери, сильно побили і погрожували позбутися.

Після цього адвокат Володимира Балуха зв'язався по телефону СІЗО з черговим. Черговий запевнив адвоката, що жодних надзвичайних подій не відбувалося, зокрема й за участі Володимира Балуха.

Кримська правозахисна група вважає, що назвати інформацію чергового достовірною чи ні складно, оскільки перевірити її можна лише після того, як захисник українця особисто зустрінеться з ним.

Як повідомляв Укрінформ, ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. "Суд Криму засудив українця до 5 років колонії загального режиму і штрафу в 10 тисяч рублів (приблизно 4 тис. гривень) за сукупністю двох кримінальних справ. У своєму останньому слові Балух заявив про політичний мотив його кримінальної справи.

Під час подій на Майдані в Києві Балух на своєму будинку в кримському селі встановив прапор України. Після окупації півострова українець не зняв прапор, за що російська влада почала його переслідувати.

Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-