Після побиття у Балуха болить голова і печінка - Чийгоз

Після побиття у Балуха болить голова і печінка - Чийгоз

Укрінформ
Після того, як українського активіста Володимира Балуха побили співробітники сімферопольського СІЗО, у нього сильно болить голова і печінка.

Про це розповів заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, пише “Радіо Свобода”.

"До нього в камеру прийшов начальник СІЗО Бережний, дуже грубо з ним розмовляли, після цього вивели з камери, зажадали щоб він став на коліна. Він відмовився, після цього його стусанами поклали на бетон, сильно били по ногах, печінці і голові", - розповів Чийгоз.

За його словами, в суботу, 15 вересня, архієпископ Климент буде домагатися зустрічі з Володимиром Балухом.

Перед цим Кримська правозахисна група повідомила, що адвокат українського активіста Володимира Балуха має намір домагатися зустрічі з підзахисним в суботу, 15 вересня, в зв'язку з інформацією про його побиття.

Читайте також: Балуха в сімферопольському СІЗО побили і погрожують позбутися – Чийгоз

Перед цим заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що українського активіста Володимира Балуха в сімферопольському СІЗО "вивели з камери, сильно побили і погрожують позбутися".

Як повідомляв Укрінформ,  ФСБ Росії затримала 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. "Суд" у Криму засудив українця до 5 років колонії загального режиму і штрафу в 10 тисяч рублів (приблизно 4 тис. гривень) за сукупністю двох кримінальних справ. У своєму останньому слові Балух заявив про політичний мотив його кримінальної справи.

Під час подій на Майдані в Києві Балух на своєму домі в кримському селі Серебрянка встановив прапор України. Після окупації півострова українець не зняв прапор, за що російська влада почала його переслідувати.

Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-